Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en dybdemassage, hvor der bruges forskellige massageteknikker til at gennemarbejde kroppens muskler, sener, led og bindebæv ect.

Fysiurgisk massage betyder at gå dybt ned i musklen. At møde kroppens muskulatur i netop den dybde klientens krop tillader, hvilket kræver stor lydhørhed og finfølelse fra massørens side. Dette lærer man gennem den praktiske del af uddannelsen og senere gennem erfaring og kurser.

En fysiurgisk massør har kendskab til kroppens anatomi og fysiologi, hovedsaglig med en viden om muskler, sener, led og bindevæv. Der bruges forskellige klassiske massagegreb afpasset det behov og ønske klienten kommer med.

Nogle klienter kommer for afspændingens skyld og andre for en fysisk lidelse der kræver behandling. Måske begge dele.

Det der adskiller fysiurgisk massage fra den mere intuitive massage eller fra mange psykologisk terapeutiske massageformer er vægten lagt på en anatomisk og fysiurgisk viden som grundlag og udgangspunkt for massagen.

Fysiurgisk massage øger smidigheden og vævselasticiteten i kroppen og forbedrer muskelbalancen. Massagen stimulerer kredsløbet med vener, lymfe og blodkar, aktiverer immunsystemet og afspænder hele systemet. En massage kan forebygge skader og lindre smerter og kan ved kropsberøring og samtale øge klientens kropsbevidshed betydeligt. Den kan ved forskellige teknikker ” vække ” kroppen og mindske træthedsfølelse.

Til sidst: I Avisen Danmark 23/6 2018 kan man læse en artikel af Zarah Leth Grothe: ” Den absolut mest populære form for alternativ behandling i Danmark er massage, herunder osteopati og andre manipulative terapier, som det hedder i undersøgelsen. 34,7 % har på et eller andet tidspunkt været på briksen og fået masseret kroppen for at blive den ømme skulder kvit og måske også opnå større velvære.

Dummy Image